Marieke in space@BrightDay‘Test de toekomst’ luidde de ondertitel van Bright Day #4. Daarmee lok je ons wel een zaterdagje naar het Westergasterrein. Het werd inderdaad een inspirerende dag. Een overzicht van onze highlights:

1. Virtual reality wordt volwassen
Het basisidee van virtual reality bestaat natuurlijk al decennia, maar qua ontwikkeling worden er momenteel grote stappen gezet. Vooral de Oculus Rift is echt een belevenis. Margot had al eens eerder kennisgemaakt met deze virtuele ervaring (wat leidde tot een levensecht wee gevoel in de maag), maar nu zag Marieke ook haar kans schoon om het aan den lijve te ervaren. Hopelijk komt deze techniek snel breed beschikbaar, want het biedt ongekende nieuwe mogelijkheden – ook voor ons vakgebied, corporate en interne communicatie. We kunnen niet wachten om het toe te passen.

2. Food should be good
Zowel qua communicatie als privé zijn we graag bezig met goed eten, maar dan wel ‘goed’ in de breedste zin des woords. Leuk dat dit onderwerp ook op de Bright Day goed vertegenwoordigd was. We zagen weer de vega-balletjes uit de 3D-printer en  kwamen meer te weten over een andere Eindhovense bekende: het In Vitro Meat Cookbook. Geestelijk vader Koen van Mensvoort hield er een aanstekelijke presentatie over, vol kwesties die tot de verbeelding spreken zoals dodo-nuggets (technisch kan het, er is celmateriaal bewaard van deze uitgestorven diersoort) en het ultieme liefdesmedaillon: gekweekte vleescellen van jezelf, voor je geliefde. Intrigerende gedachte, maar het duurde wel even voor we onze eetlust weer terug hadden…

3. Weg met de robofobie
‘Help, de robots komen! En ze pikken onze banen in! En onze levens!’ Er is een ware media-golf gaande met die teneur, maar aan ons is die robofobie niet zo besteed. Na Bright Day zijn we gesterkt in die overtuiging. We zagen veel leuke voorbeelden van de interactie tussen mens en robot: een potje robot-strafschoppen stoppen en lollige onderonsjes met een robot die rondreed door het publiek. Vrolijk werden we verder van de presentatie Chris Verhoeven (TU Delft) over de kruipende & vliegende mini-zwermrobots van de Cyber Zoo. Heerlijk ook hoe hij tekeerging tegen marktonderzoek als basis voor innovatie. ‘Mensen denken per definitie vanuit wat ze al kennen of weten. Als je daar innovatie van laat afhangen, werk je dus vanuit het bestaande referentiekader. Helemaal fout”, zo luidde ongeveer zijn betoog. Daar sluiten we ons helemaal bij aan. Marktonderzoek is mooi, maar visie, vakmanschap en gut feeling zijn nog mooier.

Meer LIEN + MIEN-indrukken van deze Bright Day vind je op ons Pinterest-prikbord. Ook het verslag van RTL-Z is de moeite waard – let niet op die types die je op de achtergrond door het openingsshot ziet lopen… ;-)

Reactie achterlaten

verplicht

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>