Inspiratie_StevenBeelden, beelden, beelden. Trend director Steven van der Kruit reist de hele wereld rond en maakt jaarlijks tienduizenden foto’s in de twaalf steden die hij als ‘trendstad’ heeft gedefinieerd. Amsterdam is daar een van.


Toekomst
Hij uploadt al die tienduizenden beelden, laat er algoritmen op los, combineert ze met inzichten uit interviews met wetenschappers en kunstenaars et voila: een helder overzicht van de thema’s, emoties, vormen, kleuren etc. die nu al dominant zijn in de onderstroom en over vijf jaar waarschijnlijk mainstream. Dat is ruwweg de manier waarop Steven zich een beeld vormt van de tijdgeest van de toekomst. Klinkt wellicht wat vaag, maar wie zoals wij z’n ‘beeldensheets’ ooit heeft gezien, vergeet ze nooit meer.

Met andere ogen
Dus toen we de kans kregen live met Steven op trendtour door Amsterdam te gaan, gingen we graag mee. Een dagje Stevens ogen lenen: zien wat hij ziet, spotten wat hij spot. Die andere blik op Amsterdam was boeiend. Grappig genoeg kenden we alle plekken waar we heen gingen (ook die graffitispot onder de Amsterdamsebrug, vraag niet hoe). Toch zagen we volop zaken die ons niet eerder waren opgevallen. Op onze Facebook-pagina vind je een impressie.

Zeitgeist-voelsprieten
Het interpreteren van die signs o’ the time, om met Prince te spreken, is overigens nog best lastig. Gelukkig hadden we ‘ondertiteling’ van ouwe rot in het vak Steven. En hoe fijn: er zaten geen verrassingen bij de thema’s die hij de komende jaren de grootste invloed toedicht. Zijn onze Zeitgeist-voelsprieten dus helemaal zo gek nog niet.

Kruip in de huid
Waarom we het zo boeiend vinden om met de Zeitgeist bezig zijn? Niet omdat we willen voorspellen wat ‘het nieuwe zwart’ wordt. Maar omdat we het voor ons als communicatieprofessionals belangrijk vinden te weten wat mensen beweegt – nu en in de toekomst. Dat is namelijk allesbepalend voor goede, effectieve communicatie. Kruipt allen in de huid van uw doelgroep!

Reactie achterlaten

verplicht

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>