ECNDe communicatieafdeling van ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland) vroeg ons mee te denken over de interne communicatie rond een nieuwe werkmethodiek. Die is bedoeld om projectmanagement op een (nog) hoger niveau te brengen. Projecten voor marktpartijen worden namelijk steeds belangrijker voor ECN, nu de overheidssubsidies teruglopen.

Communicatiestrategie en -plan
LIEN+MIEN voerde gesprekken met uiteenlopende stakeholders en stelde in nauwe samenspraak met de projectleider een communicatiestrategie op. We brachten in kaart welke (sub)doelgroepen belangrijk zijn, welke informatiebehoefte zij hebben en hoe de projectcommunicatie hier zo op kan inspelen dat de nieuwe methodiek vlot wordt omarmd. We werkten de strategie uit in een overzichtelijk communicatieplan, met een mix van bestaande en nieuwe communicatiemiddelen die de hoogopgeleide, kritische ECN-ers weet te verrassen.

Hulp bij uitvoering
De projectleider heeft grotendeels zelf uitvoering gegeven aan het plan, bijgestaan door de communicatieafdeling van ECN. LIEN+MIEN heeft geholpen door een aantal basisteksten (o.a. voor intranet) te schrijven.

 

Reactie achterlaten

verplicht

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>