Met Delta Lloyd heeft LIEN+MIEN een hechte relatie. Vooral Marieke is al jarenlang nauw betrokken bij hun interne communicatie en maakte de ups en downs van het bedrijf van nabij mee. Van de champagne vanwege de AEX-notering in maart 2014 tot dit bijzondere project, nog geen drie jaar later.

Wel activeren, geen paniek zaaien
Begin 2017 had Nationale-Nederlanden net een overnamebod uitgebracht. De precieze impact op de werkgelegenheid was nog onduidelijk, maar vanuit ‘goed werkgeverschap’ wilde Delta Lloyd z’n medewerkers stimuleren tijdig stil te staan bij hun professionele toekomst – binnen of buiten de nieuwe combinatie. Samen met de mensen van Communicatie en HR gaf Marieke handen en voeten aan dit idee, op een manier die wel het urgentiegevoel aanwakkert maar geen onnodige paniek zaait. Ze bedacht de communicatieve noemer van dit initiatief (‘Sterk in je schoenen’) en beschreef de archetypes waarmee de communicatiestrategie rekening moest houden.

Intranetdossier
Sterk in je schoenenDaarnaast verzorgde Marieke vrijwel alle content van het gelijknamige intranetdossier: scripts voor video’s, mooie interviews met ervaringsdeskundige medewerkers, tips van diverse loopbaanexperts enzovoort. Ook maakte ze een geestige maar gefundeerde quiz om medewerkers te helpen kiezen uit het grote workshopaanbod van de Sterk in je Schoenen Parade, een intern loopbaanevenement. Het was gaaf te zien hoeveel mensen op de Parade rondliepen met zo’n ingevuld quizformulier in hun hand.

Bitterzoet 
Sterk in je Schoenen was een project vol gemengde gevoelens: geen vrolijke aanleiding, maar heel mooi om aan mee te werken. Mede dankzij de enorme gedrevenheid van de teamleden lukte het om dit initiatief binnen een paar weken uit de grond te stampen en goede resultaten neer te zetten. Zo werden de berichten uit het intranetdossier meer dan gemiddeld gelezen en gewaardeerd, en trokken de workshops van de Sterk in je Schoenen Parade meer dan 2600 deelnemers. Maar het meest trots zijn we misschien wel op deze feedback uit het evaluatie-onderzoek: ‘Het geeft me het gevoel dat Delta Lloyd echt geeft om z’n medewerkers.’ Wat ons betreft klopt dat gevoel. Dit project (én de samenwerking met het team!) was vol oprechte betrokkenheid, zorg en liefde.

 

 

 

 

Het is niet meer mogelijk om te reageren.