Communicatie met sollicitanten en nieuwe medewerkers in lijn brengen met de positionering, dat was wat Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd en TenneT beoogden met deze opdrachten aan LIEN+MIEN. Een specifieke vorm van branding, op het snijvlak van corporate communicatie en interne communicatie – echt iets voor ons!

Onboarding Delta Lloyd startscherm

Recruitment: NN
Bij Nationale-Nederlanden ging het om eindredactie van alle recruitment-communicatiemiddelen: webteksten, vacatureteksten, correspondentie etc. De bestaande teksten waren keurig, maar om nou te zeggen dat ze de lezer het gevoel gaven van ‘You Matter’ (de internationale positionering van NN Group) of ‘Er is maar één Nederlander zoals jij’ (de slogan van NN): nee. LIEN+MIEN nam al die teksten onder de loep om ze wél des You Matters te maken. Een mooie opdracht, waarbij we werden uitgedaagd door de HR-mensen van NN om de lat flink hoog te leggen. Het eindresultaat: teksten waaruit respect en erkenning spreekt voor iedereen die interesse toont in NN als werkgever, zélfs als je sollicitatie wordt afgewezen.

Recruitment NN home NNcareers

Preboarding- en onboarding: Delta Lloyd
Delta Lloyd betrok LIEN+MIEN vanaf het allereerste begin bij de app waarmee nieuwe collega’s zich vanaf zo’n twee weken voor hun indiensttreding kunnen verdiepen in hun nieuwe werkgever. Samen met de mensen van HR en Communicatie zetten we op een rijtje welke content deze app moest bevatten: wat vragen nieuwe collega’s zich af, wat vindt Delta Lloyd belangrijk om ze mee te geven?Delta Lloyd verzamelde de ingrediënten voor de content; LIEN+MIEN bewerkte het tot aantrekkelijke, interactieve content: testjes, quizjes, teksten, opdrachten, scripts voor video’s etc. Het eindresultaat is een app die zowel leuk als leerzaam is en waar de HR-afdeling veel enthousiaste reacties over kreeg. Wij zijn er blij mee. Ons lievelingsonderdeel: het stop-motion filmpje met tips van collega’s, variërend van “Sla je personeelsnummer op in je mobiel, je hebt ‘m vaak nodig” tot deze:

Onboarding Delta Lloyd still stopmotion filmpje

 

Onboarding: TenneT
Bij TenneT kwam LIEN+MIEN in beeld toen de elementen van een nieuw online onboarding-programma al waren vastgesteld. Eigenlijk was het ‘alleen maar’ een kwestie van de aangeleverde teksten redigeren tot aantrekkelijke, ontvangergerichte content waarin de waarden van TenneT goed terugkomen. Gelukkig kennen we TenneT goed en weten we dat meedenken wordt gewaardeerd. Daarom deden we ook suggesties over de (samenhang met) de preboarding-communicatie, stelden we voor het onboarding-programma een aantal onderwerpen voor die TenneT nog níet op het lijstje had staan en bedachten we manieren om bepaalde content op andere, aantrekkelijker manieren te presenteren dan in tekst. Onze (ongevraagde) suggesties werden enthousiast ontvangen door de HR-mensen van TenneT. Samen vonden we pragmatische, budgetvriendelijke manieren om het onboarding-programma net dat tikkeltje extra te geven.

 

Het is niet meer mogelijk om te reageren.