ECN strategieboekjeECN schakelde ons in voor een publicatie om stakeholders deelgenoot te maken van de kersverse aangescherpte strategie. Veel inhoudelijke houvast was er niet: een paar Powerpoint-sheets en een verhaal dat ‘in hoofden’ zat. Gelukkig kennen we de energiesector erg goed. Daardoor volstond een werksessie waarin we onze opdrachtgever grondig ‘doorzaagden’ over de strategie en het verhaal erachter – belangrijke basiskennis over relevante energie-trends hadden we zelf al.

Het was best spannend om met zo weinig onderliggende ‘harde’ documentatie de strategie op papier te zetten. Gelukkig bleken we de strategie en de keuzes erachter goed te doorgronden. ECN’s reactie op ons eerste tekstvoorstel: “Ik ben erg enthousiast, petje af!” Na twee revisierondes waren ook de details en nuances 100% naar tevredenheid van de voltallige ECN-directie en konden we onze schets voor het strategieboekje en de goedgekeurde tekst overdragen aan ECN’s vaste vormgeefbureau.

Het eindresultaat: een overzichtelijk boekwerkje van 20 pagina’s A5, met een helder strategieverhaal dat mede dankzij kaders, infografieken en andere ‘instapmomenten’ prettig wegleest, met inachtname van de ECN-huisstijl en -beeldtaal.

 

Geplaatst in werk.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.