Dokter Makelaars ziet dat z’n doelgroepen (huizenkopers en -verkopers in Amsterdam) veel gebruik maken van social media en wil z’n zichtbaarheid op social media verbeteren. Aan LIEN+MIEN de vraag daarbij te helpen.

Ons advies: focus niet alleen op zichtbaarheid, maar kies een goede contentstrategie die ook bijdraagt aan de gewenste positionering van Dokter Makelaars. Maak duidelijk hoe het kantoor onderscheidt van de concurrentie. Communicatie en interactie met de doelgroep levert daarnaast het volgende op:
– het juiste gevoel/een goede indruk op nieuwe klanten
– bestaande klanten worden promotors

Margot analyseerde de gewenste positionering en de huidige online presence. Op basis daarvan formuleerde ze, in nauwe samenspraak met de makelaars van het kantoor, de uitgangspunten voor de contentstrategie, inclusief een heldere contentformule en -kalender voor verschillende sociale media.

De eerste resultaten waren meteen super: de Facebookpagina van Dokter Makelaars kreeg veel meer volgers, door slimme interactie is het bereik van die berichten ook fors vergroot én de bezoekersaantallen op de website groeien gestaag. Om die stijgende lijn vast te houden, gaat Margot maandelijks langs bij deze klant om ze te helpen bij de contentproductie. Uiteraard geeft ze ze ook, gevraagd en ongevraagd, tips en advies over het gebruik van social media.

 

Dokter makelaars

Het is niet meer mogelijk om te reageren.