Kill BillSaaie, taaie en langdradige teksten zijn er veel te veel in de wereld. Gelukkig zien onze opdrachtgevers dat ook: we worden regelmatig gevraagd deze workshop te geven. Meestal aan communicatieprofessionals, maar steeds vaker mogen we ook beleidsmakers, adviseurs en andere mensen met een andere achtergrond de fijne kneepjes van aantrekkelijk schrijven leren. Omdat rapporten, verkenningen, adviezen zo veel meer effect hebben als ze lekker leesbaar zijn.

Practice what you preach
Natuurlijk zorgen we ervoor dat de workshop zelf ook aantrekkelijk is – geen saaie schrijfles zoals vroeger op school. Veel van de workshop gaat niet over schrijven. We staan bijvoorbeeld stil bij alternatieven voor tekst, zoals een goede infografiek (vandaar het Kill Bill-beeld op deze pagina) en bij hoe je een writer’s block overwint. En als het wel over schrijven gaat, dan doen we dat op basis van bijvoorbeeld de kretologie-mixer, de alarmbellen-check, het invalshoeken-spel of de tekst-liposuctie (‘verwijder overtollig vet’). Dat zorgt voor een vrolijke sfeer, waardoor het absoluut niet meer gênant of confronterend is om ter plekke ‘eigen schrijfwerk’ kritisch tegen het licht te houden.

Maatwerk
Deze workshop – of beter gezegd: varianten erop, het is maatwerk en geen standaardprogramma – hebben we al vaak gegeven. Nooit was het niet leuk of waren de reacties niet enthousiast. We geven ‘m met heel veel plezier!

 

 

 

Reactie achterlaten

verplicht

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>